Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OMFAMNAR

 

omfamnar denna nya tid

som en sorts försoningsgest

sinnesro eller verklig frid?

protestant eller protest?

sträcker mig ut i vårens tid

som en lem i Kristi kropp

här finns ett ord att stanna vid

här finns ljus och kraft och hopp

 

tro, hopp och kärlek

Din trofasta tröst

jag tillhör Herden

så jag hör Hans röst

blod, eld och vatten

ett heligt beslut

Jesus går in då

går djävulen ut

 

avsäger mig det orena

som besudlar själens djup

vandring i ljus och ande

över havsdjup och över stup

vinden bär med sig väldoft

nardus från himmelen

barnaskap eller träldom

var inte världens vän

 

tro, hopp och kärlek...

 

sänd till en sargad samtid

smord och bemyndigad

sänd in i kamp och framtid

aldrig helt hemmastadd

alltid på genomresa

utsänd som såningsman

omfamnar denna nya tid

Gud både vill och kan!

 

tro, hopp och kärlek...

 

 

LARZ GUSTAFSSON 27/4 2010

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-27 19:48



Bookmark and Share


  Amorina
Vackert, hoppfullt, rogivande. Fint skrivet!
2010-04-28

  rebecca d
MKYCKET vackert!!!!
bravo!
och full av tröstefull och lugn tillförsikt, skimrande ljus och sant hopp...
2010-04-28

  anits VIP
Underbart vackert, dina rader ger
lugn ocgh tröst
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP