Jag är en dåre för Kristus. Vems dåre är du?

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en dåre för Kristus. Vems dåre är du?




DÅRHUSET

resten av världen

passerar revy

världen är vansinnig

ingen kan fly

träffade munkar

i afrika en gång

de hade skapat

ett eget litet prång

för att de trodde

att så kan man bli fri

samtidigt grodde

en malört inuti

 

 

människan menar sig

vara väldigt smart

och rusar framåt

med oförminskad fart

självgod och uppblåst

hon skryter som sig bör

men är så lagom stursk

när hon en gång dör

 

 

den som förlitat sig

på sitt intellekt

brinner för evigt

när livslågan är släckt

människans "vishet"

är dårskap inför Gud

sannskyldig vishet

finns blott i Herrens bud

 

 

LARZ GUSTAFSSON   28/4 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-28 15:16



Bookmark and Share


    Ken Cassel
I svar på din fråga högst upp i din text så svarar jag
Min egen!
I vilket fall som helst Larza så gillade jag din text
Applåder!
2010-04-28

  Måna N. Berger
Det var en uppfordrande fråga: "vems dåre är du?" Den kommer inte att lämna mig ifred på ett tag. Jag vet inte! Jag vet faktiskt inte, och det oroar mig en aning.
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP