Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT SPEL FÖR GALLERIERNA

 

 

 

 

man sminkar över de värsta skavankerna
försöker bota cancer med deodorant
skroderar högljutt om alla bravaderna
men tomrummet är ändå flagrant och markant
man lurar grannen och till och med vännerna
och lurar man sig själv blir mörkret kompakt
om alla faller i farstun för finterna
så lurar man ej Honom som äger all makt

man kamouflerar och döljer blessyrerna
och modeindustrin blir rekvisitör
man ekiperar, draperar och sveper lik
moderna fikonlöv
vacker exteriör
gift sipprar fram fastän tunnorna grävdes ned
så var ju också fallet i teckomatorp
man hittar på något nytt att briljera med
men ute i kulissen kraxar fanflyktens korp

man parfymerar och putsar fasaderna
vad är det man vill dölja och varför vill man fly?
livet är stenhårt och strax lossnar rappningen
man plockar raskt fram murslev och lägger snabbt på ny
först hördes strupljud och dämpade morranden
ett rovdjur lurar där under fårets ull
ett liv i mörkret blir ett vidmakthållande
det finns en eld som skrämmer vilddjur
fly dit för ditt livs skull!

LARZ GUSTAFSSON 991027


 







Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-28 17:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra bild på flykten från verkligheten!
2019-01-03

  Ezmeralda VIP
Som du vet så är dina texter starka.
Ibland när jag läser det du skriver
fryser jag in i själen.
Kram
2010-04-29

  Mats Henricson
Suveräna metaforer och sedvanlig elegans ! Bokmärker !
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP