Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidlös i Språk

Någon långt där borta vinkar försiktigt.

En gammal man rynkar på sina ögonbryn.

Det finns för många som svärjer ohämmat.

*

Ingen vinkar tillbaka, alla vänder handen ryggen.

En ung snäser bort den gamles åsikt.

Ju fler svårdomar vi hör desto mindre lyssnar vi.

Våra blickar töms på värde.


**

Majoriteten gestikulerar oavbrutet och gäspar bort din uppmärksamhet.

Tristessen finns i allt det som är osagt.

Om du alltid sa vad du tyckte...anta utmaningen att vara dig själv ärlig...


...engagera...

***


Att använda ord, för att få något sagt.

En ära i att få uttrycka sig fritt glöms bort.

Att lyssna på en sång när ljud skapar en känsla.

- Jag funderar...tvekar men visst kan kommunikation fortfarande berika.


****


Säg mig, du i ungdom, vilket språk som genomsyrar mest.

Visa de äldre den nya vägen varsamt

Ordförrådet sinar långsamt.

Vi talar alla olika tydligt.


*****





Ju mer tiden fylls med innehåll desto mer saknas den.


När blickar möts behövs kanske inga ord.




Fri vers av Angela Hansson H
Läst 300 gånger
Publicerad 2010-04-29 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Angela Hansson H
Angela Hansson H