Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SANNINGENS TRIUMF

 

 

 

 

när budskapet blir för närgånget

då börjar man protestera

när sanningen kom i blickfånget

så ville man inte mera

det är så bekvämt med egen dröm

och egna små flummerier

att hänge sig åt ett svärmeri

ta sin tillflykt till utopier

ja, sanningen kan man korsfästa

den kan till och med begravas

dess budbärare kan lemlästas

och fängslas eller förslavas

men på tredje dagen uppstår den

och fortplantar sig på jorden

visst kan man få tyst på vittnena

men aldrig på själva orden!

LARZ GUSTAFSSON 090112 

  





Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-30 19:26



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackert och mycket fint skrivna rader
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP