Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetets söner och döttrar

Tänker på min pappa idag
som arbetade politiskt
för ett rättvist
och solidariskt samhälle

Han hade stor kunskapstörst
läste Hermodskurser
och lärde sig engelska
i en radiokurs på 50-talet

Han var mycket stolt och glad
när jag tog studenten
vilket hade varit omöjligt
för honom på hans tid

Vad skulle han då ha tyckt
om vårt samhälle idag?
Jag tror jag vet
- han skulle vara besviken




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-01 13:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Å, vad jag känner igen dessa tankar som om det varit min pappa.
2010-05-18

  LassO
Ja, framförallt på politikers roffande tror jag, men även på företagsledares...
2010-05-17

  En strimma av guld
Ja kanske är det bäst att han skonades ifrån att se den sidan av Sverige som tär på de som redan ligger och får kämpa sig ovan vattenytan.

Fint skrivet om din pappa och härligt att få läsa om kämpaglöden som han verkar ha haft.
2010-05-05

  anits VIP
Mycket fina rader, idag är det många som är besvikna
på hur det har blivit i samhället, min morfar skulle nog
vara mycket besviken idag, han kämpade så för att alla
skulle få det bättre
2010-05-01

  Monika A Mirsch VIP
underbara minnen du har - vackert skrivet - javisst samhället har hårdnat och klyftorna djupnat -
2010-05-01

  aol
ja min far lever och han är mycket besviken,
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP