Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brand

Det brann i mitt rum i natt
livligt och glatt och vilt
Lågorna spred sig men det gjorde mig ingenting
blev du (be)rörd?
Inget motstånd fanns att ta av
stillhet i ständig rörelse
Det är beundransvärt
hur lite jag tycks ha lärt

Var är dina ögon nu och din eld?
det gör lite ont, det som är så gott
Fastspänd i spänningen
jag känner värmen men
Det är en synvilla en chimär som talar till mig
håller mig vaken på gott och ont
Det är beundransvärt
inser hur mycket det har tärt

Numera är det ingen som kommer i tid
det är Odjurets tid
Hon äter upp sekunderna
sväljer belåtet timme efter timme
Tillsammans kan vi mäta oss med evigheten
om vi låtsas att allt är (som) på riktigt
Det är beundransvärt
hur lite det kan vara värt

När det får brinna i ett rum
livligt och brutalt och vilt
Och lågorna sprider sig men det gör mig ingenting
gör det ont?
Det finns inget försvar
jag rör mig och ändå står jag stilla
Det är beundransvärt
hur mycket något kan vara mig kärt




Bunden vers av Kajsa Tomasdotter
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-03 22:38



Bookmark and Share


  amber
Gillar den här. Bra!
2010-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Kajsa Tomasdotter
Kajsa Tomasdotter