Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nala och Dev.

Nala blickade in i krigarens kalla stålblick och log sitt vackraste leende.
"Herr krigare..Jag behöver verkligen gå till marknaden och köpa lite grönsaker och frukt."Rösten var len som honung och hon blinkade på ett lagom flörtigt sätt.Han rynkade lätt på pannan och tycktes fundera över vad som var lämpligast att göra.Stället där marknaden låg var inte säkert..Särskilt inte för kvinnor.Orcher och annat oknytt försökte med jämna mellanrum ta över människornas platser.Med ena handen strök han undan en korpsvart slinga ur ansiktet."Låt gå..För den här gången,"suckade rösten lätt uttråkad.
Nala kvävde ett leende.Hon kunde på ett sätt förstå att vakten måste vara trött på alla fruntimmer som försökte ta sig igenom spärren."Tack!"Hon nickade lätt och strosade förbi.Han slöt ögonen och sniffade lätt då doften av parfym kom emot honom.En utsökt kombination som fick kroppen att reagera på ett högst olämpligt sätt.Med en irreterad suck slog Dev handen i väggen.
"Jag har inte tid att ränna efter kvinnor,"muttrade han för sig själv.Staden behövde skydd och då måste han vara på sin vakt hela tiden.Inte låta patetiska dagdrömmar fördunkla sinnet.Hoppet om kärleken hade Dev gett upp för länge sedan.Utan att tänka på det rörde han vid det smala ärret på sin vänstra kind.Lita aldrig på någon ekade Fangs röst."Du har rätt,kompis,"viskade krigaren och lutade sig mot väggen.
Nala köpte det hon behövde och var mycket nöjd över att hon hade lyckats pruta ner priset.Visslande gick hon till klädboden och köpte sig en ny vacker klänning.En stund senare kom hon fram till vakten igen och sade "Här får ni en morot som tack för att jag fick komma förbi."Dev nickade kort och tog ett bett."Gott."Nala log och fortsatte hemåt.Hon kände att hans safirblå ögon betraktade henne men vände sig inte om.




Prosa (Novell) av Vampyrens hjärta
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-07 14:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vampyrens hjärta
Vampyrens hjärta