Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De förbjudna dagböckerna

Min mamma skrev dagbok
i hela sitt liv
och jag visste att där fanns
hennes sanning

En dag i slutet av livet
berättade hon för mig
att hon hade bränt
allt hon skrivit

När jag städade hennes lägenhet
hittade jag en dagbok
som hon påbörjat
innan hon dog

Jag öppnade den
och läste några rader
men såg snart
att den inte var ämnad för mig

Jag slutade läsa och började riva
dagboken blad för blad
och hon fick bevara
sin hemlighet




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-12 12:53



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så starkt och så talande. du berättar en hel roman på några rader. Skickligt!
2010-09-01

  En strimma av guld
Hedrande att du respekterade din mammas ord. Fint skrivet.
2010-05-26

  Bibbi VIP
Starkt berörande.

Applåd!
2010-05-18

  LassO
och du är kvinna ;=)?????
2010-05-17

  Monika A Mirsch VIP
stora tankar om ting som försvinner och relationer som består - vackert!
2010-05-16

  Amorina
Vackert! Handlar för mig om kärlek och om respekt.
2010-05-14

  anits VIP
Vackert och klokt skrivna rader
2010-05-12

  aol
skriver själv dagbok sen trettio år,
en bra skrift, beror ju på vad man skriver,
2010-05-12

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart vacker. =)
2010-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP