Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi byggde drömmar du och jag

Vi byggde drömmar
du och jag

somliga kanske
skulle kalla det
för luftslott

men vi visste bättre
vi ville så mycket
vi tydde tecken
i drömmar
och pratade om
att vi var tvillingsjälar

visst...vi var båda
sargade och vilsna
drömmare kanske...
...men vi brann

kommer du ihåg
första gången?

jag slangade bensin
och trotsade
en snöstorm
i min pappas
gamla Saab 900
med slitna
sommardäck

jag var bara
så jävla tvungen
att hitta hem

vi byggde drömmar
du och jag

och kanske
blundade
vi för livet

för vi skulle
klara allt
tillsammans
ensamma var vi vilsna

sargade hjärtan

vi följde vägen
alla dessa uppförsbackar
krokar och avkrokar
dagar
veckor
månader
kanske år
i mörker
vi tog oss vidare

men någonstans
gick vi vilse
jag på mitt håll
och du på ditt
i otakt

vi byggde
ju drömmar
du och jag

(vad hände?)




Fri vers av Niclas Petersson VIP
Läst 1143 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2010-05-14 09:58



Bookmark and Share


  Maiah VIP
ja vi människor går vilse ibland...
2010-10-10

  Jewel_x
'jag var bara
så jävla tvungen
att hitta hem'

Underbart bra, dina ord träffar hårt.
2010-09-21

  malin...
Så fin!
2010-06-26

  kärleks ängel
vacker!
2010-05-18

  Emme VIP
Ännu en underbar stark text om livet..
2010-05-18

  stenen/ Yv Ericsson
här känner man igen sig..och det känns jaa, det känns
2010-05-16

  LovisaCecilia
hur fint som helst. applåder
2010-05-14

  Marreb
ärligt och vackert
2010-05-14

  Blåbäret
ibland börjar man sjunga på olika melodier och takten återfinns inte mer, allt som finns kvar är ändå tonerna av det som var och bilderna som aldrig kan ge svar på frågorna
2010-05-14

  Elaine.S VIP
Finns det några vackrare luftslott än de som byggts av drömmar...
och ibland blir en dröm sann, och då går det att leva i den för att man verkligen vill. Det är det som känns som en röd tråd i dina ord, att verkligen vilja för att den finns något starkt som bär, som t.e.x längtan...

"jag var bara
så jävla tvungen
att hitta hem"

Är det åren som låter drömmar förtvina..eller är det att man slutar drömma?

Tyckte om att läsa dina ord för de slog an en ton inom mig, en känsla av vad man gör med sitt liv...

Om jag får tycka till lite så tycker jag inte att de två sista orden behövs...
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP