Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälp (jag har glömt hur man gör)

Du...
vill du hjälpa mig?

jag vill inte fly mer

jag är så trött
på att mitt liv
är satt inom parantes

man ledsnar
rätt snabbt
på att springa baklänges

in i det mörka

nu vill jag ta
några steg framåt
men jag tror
att jag har glömt
hur man gör

och jag är rädd

jag har gömt
mig så länge nu

bakom självförakt
självömkan
och dåliga ursäkter

jag har inte
vågat släppa
en jävel över bron

så jag behöver
din hjälp

för att våga
lita på
livet igen
och att allt...



...kommer att ordna sig.




Fri vers av Niclas Petersson VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-05-16 19:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, lite farligt att glömma ... då är det fint om nån kan hjälpa till.

Tror många kan känna igen sig i detta.
2010-05-18

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket bra. =)
2010-05-18

    ej medlem längre
Bra dikt!
2010-05-18

  Hans Christian
Verkligen mkt berörande. Tack !
2010-05-17

  firefire
jag tror att det ordnar sig.under tiden har du en vän här i mig, i vått och torrt,men det vet du ju redan! kram vännen!
2010-05-17

  Emme VIP
Du vet redan vad jag tycker om dina texter. Du berör väldigt mycket o du vet vart jag finns.
2010-05-17

    Niklas H
en vädjan till något annat/mer...tänkvärt o riktigt bra skriftat
2010-05-16

  Maiah VIP
Känns som en härlig insikt rakt igenom!
Vi behöver andra för att klara av live. Ingen är stark ensam....
2010-05-16

    ej medlem längre
bara att du skriver dessa rader visar att du är på rätt väg
2010-05-16

  En strimma av guld
Stegen har vänt åt rätt håll genom att bara ha insikten. Härligt.
2010-05-16

  Fransisca Ferlin
Gillar särskilt
"man ledsnar
rätt snabbt
på att springa baklänges

in i det mörka" (ja, det gör man)

Och så ditt språk! "har inte vågat släppa en jävel över bron": Underbart.
2010-05-16

  etthjärtaäralltidrött
du har börjat den vandringen, eller kanske diktjaget i alla fall :)
2010-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP