Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varken van vid spårvagnarna och Göteborgsvädret


Hur ska jag veta när bussarna går?

A: -Hur ska jag veta när bussarna går?
B: -När bussarna går?
A: -Ja, när bussarna går.
Jag läser tabellen men inget förstår
om hur statstrafikbussarna går.

A: -Tror du att bussarna stannat och står?
B: -Stannat och står?
A: -Ja, stannat och står
Jag stått här och väntat alltsedan igår,
men av bussjävlar inte ett spår.

B: - Jag förklarar för dig så du faktist förstår.
A: - Så att jag förstår?
B: - Ja, så att du förstår.
Ser du på marken det löper två spår?
På dessa nått stort och blått går.

B: - Går du på en sådan, så tror jag du får.....
A: -Vad tror du jag får?
B: -Jag tror att du får
en skjuts av en spårvagn är inte alls svår,
och snart till din slutstation når.

A: -Jag hör vad du säger, men inte förstår.
B: -Inte förstår?
A: -Nä, inte förstår.
Jag frågade dig ju när bussarna går
och inte om spårvagn på spår.

A: -Du tror visst att jag föddes igår
B: -Föddes igår?
A: -Ja, föddes igår
eller att jag är tappad bak spårvagn på spår,
men allt detta från mig jag slår.

A: -För spåren de vet jag ju ej vart de går
B: -Ej vart de går?
A: -Nä, ej vart de går
men en buss kan man styra varthelst man förmår.
Med spårvagn blir uppgiften svår.

A: -Så hur ska jag veta när bussarna går?
B: -När bussarna går?
A: -Ja, när bussarna går.
Bussen från Norrland jag kom med igår
så att resa till värmen jag får
och få uppleva "Nu är det vår!"




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-18 18:58



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Härlig text om ett knivigt åkande med tabeller som ibland kan kännas smått kaotiska. Fick mig ett gott skratt till förmiddagsfikan och kom att tänka på nubbevisor! Denna lilla nidvisa skulle göra sig finfin som just en sådan.
Kramiz
2010-05-28

  Lindalou
Hahaha. Den här var riktigt rolig!
2010-05-20

    Bodil Sandberg
ja hur ska man veta när bussera går
frustrationen kan bliva nog så svår
när man vill resa just med en buss
vore jusäkert ett plus och möjligtvis
goare för ens stuss

tycker om -
skön form och flyter lite som i rap- superbt
2010-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick