Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En befriande majkväll

Jag står länge
ute på trappan
i den ljumma majkvällen
och ser bort mot väster
där nymånen och venus
bildar ett vackert par

Sveper schalen
tätt omkring mig
tassar ut i trädgården
där vårens dofter möter mig
och tar sen
ett par djupa andetag

Det åtsnörda bandet
omkring hjärtat
börjar lossna
nu när den långa vintern
äntligen har tappat
sitt grepp

Någon viskar mitt namn




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-19 14:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
Men vilken goding jag hittade. Så vacker och lite mystisk. Tycker mycket om:
"Det åtsnörda bandet
omkring hjärtat
börjar lossna "

Precis så kan det kännas. Tycker också vändningen i slutet är så bra.
2015-05-19

  Monika A Mirsch VIP
"Jag står länge
ute på trappan ...

Någon viskar mitt namn "

Kvällen när den skymmer bara en aning, likt en viskning ... jag kan höra musiken i din dikt ... du nynnar ....
2010-05-29

  anits VIP
Underbart vackra rader
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP