Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yttrandefrihet har för mig som öppen flata betytt och betyder fortfarande att jag hotas till livet i religionens namn. Trots det är jag mot någon form att inskränkningar i den.




Yttrandefrihet

Ord; mänskliga krav
öppnade upp, rörde om i tystnaden
lade missundsamheten på offeraltaret

och okunskapen blottade
sina vassa tänder

Guds avbild uttalade dödsdomen:
Tystnad i utbyte mot mitt liv
strupen uppskuren
av yttrandefrihetens vassa egg

© Iréne Svensson Räisänen
Tidigare publicerad i “Kommunala Poeter”




Fri vers (Fri form) av Iréne S Räisänen VIP
Läst 531 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-22 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP