Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knappögon (Trasdockan2)

Hon står med tårar som daggdroppar i ögonfransarna. En nalle med knappögon vänder henne ryggen på golvet. Pappa slet ut de riktiga, sa att det var för hennes eget bästa. Nallar har onda blickar om natten. På väggen med de smutsgula tapeterna hänger tavlan hon gjorde en onsdagseftermiddag. Pappa bröt sönder hennes penslar, brände de andra teckningarna, sa att det var för hennes eget bästa. Att måla är osunt för hälsan.

Över hennes huvud slungas svordomar och hätska ord. En basröst deklamerar att hon är fri från sin far. För hennes eget bästa. Hennes pappa har inga knappögon att byta.




Prosa (100-ordare) av Emilie Ramqvist
Läst 1060 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-05-23 14:44



Bookmark and Share


  Stjärnfall
Jäklar. Så få ord men ändå så perfekt utvalda att det inte behövs några fler. Grym helt enkelt.
2010-06-21

  Miss Mod
Grattis och som redan sagts, mycket bra text.
2010-06-15

    ej medlem längre
ruggigt bra
2010-06-14

  Pauline Pousár
Det knyter sig i magen när jag läser den.. Känns lite som om våra texter kompleterar varandra.. Grattis!! Det ska bli kul att läsa alla fina texter i tryck sedan!
*Kram*
2010-06-14

  Gunnar Hilén VIP
GRATTIS TILL VINSTEN...KLART BRA TEXT !
2010-06-13

  Anders Perols
Stark, välskriven skildring. Grattis till förstaplatsen.
2010-06-13

  Anna*
Ucha ... ruggigt ... pappan kan inte få nya ögon ...
2010-05-29

  Aftonvännen
man är verkligen i barnets perspektiv i den här texten

oförstående och tillitsfull
2010-05-23

    Herr Ångest
Bra skrivet.. ett starkt bidrag till tävlingen.
2010-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Emilie Ramqvist

Senast publicerade
Knappögon (Trasdockan2)
* Se alla