Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åtråvärd men lättflyktig är inspirationen.




Inspiration

böckerna i bokhyllan
byter recept
och sitter barnvakt
bokstäverna flyger
genom rummet
jag håller ut
min hand
blundar, fångar
tillräckligt många
för att skriva
denna dikt

© Iréne Svensson Räisänen
Publicerad i Revansch 2006




Fri vers (Fri form) av Iréne S Räisänen VIP
Läst 564 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-25 09:38



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Jag tycker om receptet vilket ligger som grund för denna liksom ihoprörda slinga. Jag har inte läst så mycket svensk sjuttiotalsdikt, men var det inte bl.a. Sandro-Key Åberg som använde sig av den här "verklighetsbetingade" tekniken?

Jag lyfter min hatt.
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP