Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Störst av allt . . .

Jag öppnade en bok
av Elsie Johansson
och läste en dikt
som hon hade skrivit
om sin mamma

Det var i februari
och min mamma
hade några få dagar kvar
av sitt liv
på jorden

Jag var trött
ledsen
och fylld av oro
men fick tröst
av dikten

Då visste jag inte
att mamma och jag
skulle få vara så nära
varandra
intill sista andetaget
i en bubbla
av ljus
och försoning




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-30 18:30



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fantastiskt fin, särskilt :
intill sista andetaget
i en bubbla
av ljus
och försoning
Så starkt!!!
2010-09-01

  Christine Sabel
Underbara rader, Elsie Johansson är min absoluta favoritförfattare, har du läst om Nancy? Jag har precis köpt en diktbok av henne, ska hitta den om mamma
2010-06-02

  anits VIP
Mycket vackert och fint skrivit
dom fyra sista raderna är så
otroligt fina
2010-05-30

  Monika A Mirsch VIP
nu förstår jag den ljuva inspirationen - en dikt som en doft av sanning
2010-05-30

  Bibbi VIP
Så underbart.
2010-05-30

  Eva Helene VIP
Till Anna: Från "Dikterna till mamma", en lång dikt som heter "Kärleken var så". Speciellt har jag i min bok strukit under några meningar: Mamma. Du den svåraste att komma förbi. På väg mot vuxenheten. På väg mot ärligheten. Min sannings väg går igenom dig. Du är själva stötestenen. Du är plåstret på munnen. Du är tussen i örat. Du är barlasten som jag måste lämpa - o Gud! Du är värre än Jesus. Nästan ovidrörbar.
2010-05-30

  Monika A Mirsch VIP
så vackert du skriver om livet och döden:
"en bubbla
av ljus
och försoning"

men Elsie, vad hade hon skrivit?
2010-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP