Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lappmarkens barn

Vem är din moder och vem är din fader
Detta är en fråga som måste besvaras.
Din moder är midnattssolen och din fader är lappmarkens alla rikedommar
Du är skönheten som dom födde
Vi känner dig och vi dyrkar dig
Ända sedan myrmarkerna förlöste dig från dess sköte
Kom! Säger du ligg nära mig, håll om mig, känn mig
Dyrka mig och avguda mig som det mirakel jag är
Håll mig nära och känn mitt hjärta slå
Mina andetag, min värme, dyrka mig och ge mig allt du kan förmå

Vet du att jag inte kan tämjas?
Det finns inget på denna jord som kan hålla mig fången
Ingen skulle drömma om att tygla dig
Ingen människa utav kött och blod inte ens den allsmäktiga fadern själv
Som dom har försökte men inte lyckats.
Men här är jag förevigt fri
Uppe bland lappmarkens höga fjäll.




Fri vers av Alexander G. Olofsson
Läst 146 gånger
Publicerad 2010-06-01 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander G. Olofsson