Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är en jojjo

Man undrar vad fan som händer i mitt liv
Mitt liv som oftast är i kaos
Så svårplanerad....
Stressar omkring som en jojjo
ständigt med en almenacka i min hand
och kom i håg listor i min hjärna
Rablar i min mun för mig själv... dagarna i enda...
så att jag inte ska glömma
Och det är då det sker...
det som inte stog på listan
Som idag...min tidiga dag...när allt ska hinnas med
Banktid...fixa recept...presentköp...lämna in klockan...
gå och leta skor med min dotter till den stora dagen...
och hur lätt är det...
Sen kalas och...det är då det händer
Vi är framme.. vi hann i tid...jag går in ...hälsar och grattar
Gud så skönt...nu kan jag pusta ut...
Födelsebarnet tittar ut genom fönstret och tittar på mig
Var det någon som skjussade dig eller...
Nähee...
Varför undrar du det...
Jo din bil rullar...
Vaaaa fa...n...handbromsen...
Rusar ut...men det var försent
Bilen hade åkt in i en annan
Ska jag gråta....eller skrika
Jag går ringer på dörren...berättar vad som hänt
Hon säger...
Jo när något sådant här händer är det dags att ändra något i sitt liv...
Du måste ta det lite lugnare och ändra något...
Hon skulle bara veta.....som om jag inte visste
Hon nöjer sig med lite pengar till färg
medans jag... ser på min front...full med blåfärg och en sprucken front
Ja..vad skjuttsingen...det var ju tur att det inte hände på hennes bil
DET hade ju blivit betydligare dyrare...




Fri vers (Prosapoesi) av Anna Nyman
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-01 21:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
spännande sätt att skriva på, gör att man gärna vill springa allt snabbare med ögonen för att hänga med i svängarna och så, hopp över ett räcke ner i ett dike med farten i läsandet. vips så är det slut och vilket slut sedan (!) en riktig aha-upplevelse
2010-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman