Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet blommar i gräset

Som en blåklocka
sitter det lilla barnet i gräset
alldeles stilla

och ser intensivt
på en myra
som kryper omkring där

men sen blir hon en blåvingefjäril
som flyger
upp och ner i gräset

för hon har just lärt sig gå
och när hon landar i det mjukgröna
är hon snart på väg upp igen

och hon rycker av ett grässtrå
som hon provsmakar försiktigt
men ser lite ogillande ut

tills hon får syn på den svarta katten
som hon försöker följa
men den smiter retsamt upp i ett träd

och de nakna små fötterna
ger sig iväg igen på nya upptäckter
där ute i sommarhagen




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-06-04 09:05



Bookmark and Share


  Maria T
Ljuvligt, ljuvligt, ljuvligt
2010-06-20

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert sköna rader. =)
2010-06-07

  Nina Nightwish
Ååå, en sån underbart rörande text, mycket mjukt, vackert:)
2010-06-04

  anits VIP
Så fantastiskt ljuvliga rader
2010-06-04

  Bibbi VIP
Helt ljuvlig skildring.
2010-06-04

  aol
underbart somrigt kärleksfullt
2010-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP