Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriven i ilska över att Svenska kyrkan gör skillnad på kärlek och kärlek.




Dubbelspegling

Förvånad ser jag i en dubbelspegling:
jag sökte Gud
och fann en Gudinna,
svaren på alla frågor är en kvinna
Som Pilatus vill jag två mina händer
till det vita skelettet bevisar
min rena oskuld, min sanna känsla
Mina längtande bröst, pulserande livmoder
ska jag köra i matberedaren och
servera som blodig biff åt Gudsmännen,
kryddat med bittra salta tårar
Stympad får jag som mannen
älska Gud och en kvinna

© Iréne Svensson Räisänen
Ur diktsamlingen “Hora, Dåre och Martyr“, SkrivarSidans förlag




Fri vers (Fri form) av Iréne S Räisänen VIP
Läst 571 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-07 10:25



Bookmark and Share


  firefire
underbart och brutalt skrivet om den dubbelmoral som tyvärr än idag gör sig gällande i religioner och kyrkor,likväl som på andra ställen! du skriver bra och väcker eftertanke!
2010-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP