Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mormors spetsar (ett annat namn för hundloka/hundkex) Foto 10 juni 2010


Jag bär ord över bron (min biblioteksväg)

Över bron vandrar jag ostörd
stannar till en stund
och lyssnar på den sorlande bäcken

Där simmar gräsänder
som letar småkryp i vattnet
och blågröna vingpennor blänker

Kabbelekan
doppar fötterna i det våta
uppvaktad av citronfjärilar

En koltrast
flöjtar mjukt en bit bort
mot en fond av småfågeltjatter

Lite längre nedströms
är bäcken nästan dold
av hundlokans skira spetsar

Jag bär hem ord
av Aspenström och Ekelöf
och känner mig rik




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 512 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-06-10 17:38



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vacker text som för tankarna till gamla svenska poeter.
2010-09-01

    ej medlem längre
Vackert skaldat till vacker bild!

Hälsn. Ann
2010-07-10

  Maria T
Så vackert du målar
tillsammans med
Aspenström och
Ekelöf
2010-06-20

  Bibbi VIP
Mycket njutbart.
2010-06-16

  aol
underbar poesi vännen,
2010-06-12

  anits VIP
Mycket vackert skrivit
att färga garn med hundloka,
ger en underbar grön färg, en
färg som är som sommaren när
det grönskar som vackrast
2010-06-11

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt vackert. =)
2010-06-11

  Monika A Mirsch VIP
mormors spetsar i sprudlande el-tappning dyker här upp i sena kvällen - du bär ord i etern - god kväll!
2010-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Då är du verkligen rik!
(Törs man rekommendera Selander och Ferlin också...?)
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP