Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara tankar ur mitt huvud denna måndagskväll...


Tid..

Tiden går och vi med den,

men tänk om..

Man kunnat vrida tillbaka
den, eller flytta fram den.
Börja om på nytt.
Se solen gå upp precis som igår,
kanske bara för en timma,
det spelar ingen roll.

Men tänk

Vad vi kunnat uträtta.
Vad vi kunnat ändra.
Vad vi kunnat uppleva.
Se allting om igen
ur en annan synvinkel.
Rätta till de misstag som skett.

Vad är egentligen tid,
något vi uppfunnit
eller något som alltid funnits där?
Det tar 365 dagar för jorden
att gå runt solen.
Men vad är det,
när allt där ute sägs
vara oändligt?

Är det bara något vi bestämt
för att vi skall få perspektiv
på saker och ting?
Bryta ner det i mindre bitar
för att det skall bli lättare
för oss att förstå.

Om man kunnat ändra tiden
hur skulle det påverka oss?
Bra, dåligt, inte alls?
Vem vet?

Kanske skulle vi missa
alla de underbara ögonblick,
som faktiskt händer runt omkring.

Vid närmare eftertanke,
är det kanske bra,

att den tickar vidare...




Övriga genrer av curra
Läst 328 gånger
Publicerad 2005-11-14 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

curra
curra