Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om män grät oftare

 

 




Om män grät oftare

sin kärlek sorg och glädje

så skulle världen

se annorlunda ut

Det skulle gå omkring

en massa M Ä N

och gråta och sjunga

sina drömmar

sin ömhet

sin saknad

av närhet.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-06-22 18:56



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Jättefint, ibland kan man undra var alla mäns ogråtna tårar tar vägen..
2010-06-23

  Suzy med punkterna
Tårar förlöser
2010-06-23

  Elwania
skrev fel menar en text i tiden
2010-06-23

  Elwania
Verkligen i text i tiden
2010-06-23

  Johan Bergstjärna VIP
Måna

Tack för komplettering ... men mest är det nog faktiskt vi män som gråter mest sällan... Själv gråter jag mest av eufori över fotbolls-VM... men jag är nog lite konstig : )
2010-06-23

  jamal jamal
Ingen låter bli att gråta
män gråter som en tyst djupflod
kvinnor gråter som en rinnande Vattenfall
2010-06-23

  Måna N. Berger
Alla kvinnor har inte så lätt för att gråta heller. Vi luftar nog våra fördomar här...? Jag önskar ofta att jag KUNDE gråta när saker gör för jävligt ont, men tyvärr, jag har ingen tårkran att vrida på, trots att jag är kvinna.
Får jag ta mig friheten att föreslå ett alternativ, till din i sig mycket kloka och fina text? Om alla människor, alla barn av båda kön, fick tillgång till sina känslor medan de växte upp, utan att tvingas lägga locket på för de "förbjudna" känslorna, DÅ skulle världen se annorlunda ut .
2010-06-23

  Kim VIP
Ja tänk! Då kanske de skulle bli mindre missförstånd emellan könen.
2010-06-22

  lycksele
Män ska inte gråta oftare än de behöver.
Vi ska väl inte göra som kvinnorna, gråta för allt och inget, krokodiltårar eller ej. Att gråta kan vara ett sätt att utöva makt.

Ingen borde gråta mer än nödvändigt och man ska göra det för sin egen själsfrids skull. Sen är det sant att män skulle behöva gråta betydligt mycket oftare än de gör.

Men de som inte lärt sig eller törs, får helt enkelt skyla sig själv och forsätta gå med oförlösta känslor inom sig.
Tyvärr kan detta drabba andra, när dessa känslor tas ut på omgivningen.
2010-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP