Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FLICKAN I DIKTEN

hon var ung då hon mötte poeten

där han satt på en klippa och skrev

vis av skadan och erfarenheten

var han innehållsrik som ett brev

som författats med blod, svett och tårar

och kan läsas av den som har lust

med en ärlighet som kanske sårar

vass och karg som hans klippiga kust

 

och nog ville hon fortsätta hemåt

det var sent denna sensommarkväll

det fanns så mycket annat att göra

än att samtala med en rebell

men det fanns nånting i den där blicken

något vemodigt djupt bitterblått

någonstans inombords fanns en visshet

att jon ångrat sig sen om hon gått

 

när de samtalat väcktes en fråga

och omsider när hon fattat mod

tog hon bladet från munnen med kinder

i vars rodnad fanns brinnande blod

och hon sporde den ärrade skalden:

"säg, vem är det du skriver om nu?"

mannen blickade ut över havet

och sa: "flickan i dikten är du"

 

 

LARZ GUSTAFSSON   26/6 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-06-27 08:00



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Så vacker och öm!
2010-07-01

  issac.a.m
underbart skrivet!!!
2010-06-27

  Måna N. Berger
Den här var mycket välskriven, med ett klassiskt tema (erfaren, lite medfaren man och ung, rodnande flicka), som återfinns hos bl.a. Evert Taube och Cornelis. Vemodig underton svävar dröjande i den ljusa sommarnatten, precis så som det ska vara!
2010-06-27

    sajo
Den här gillar jag verkligen orden berör verkligen.
2010-06-27

  Nina Nightwish
Fint och rörande...
2010-06-27

  anits VIP
Så ljuvligt berörande vackert
den tycker jag mycket om
2010-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP