Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konungarnas konungs väg bland folket.


JESUS gick

bland folket

istället för att

komma ridande

på höga hästar


(Han bodde inte heller

i en lyxvilla, som många

bland dagens förkunnare)


fridsamt kom Han ridande

på en åsna, en åsninnas föl,

vid det enda tillfället då Han red.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-28 18:00



Bookmark and Share


  Tini Tut
Inte lika fridsamt för fölet.
Kram Tini tut
2010-06-28

    Sven-Erik Sköld
Larz, det är väl så, att börjar man längst ner så når man alla uppåt i heriarkin; men börjar man längt upp, är det svårt att nå ner till dem längst ner.

Därför företräder de politiska besluten i ett land, sällan de fattiga.
2010-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Det finns ett fattigdomsideal som är gnostiskt och demoniskt.
2010-06-28

    Sven-Erik Sköld
Larz, JESUS valde bort mer än så för att bl.a. rädda Dig och mig. Han t.o.m. valde bort livet; och blev det "vetekorn" som kan ge världen liv.
2010-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Så dagens förkunnare borde givetvis knöla in sig i gamla IFA Wartburg eller Borgward Isabella och bara äta skorpor.
Ett utmärkt vittnesbörd om Guds godhet mot Sina barn.
2010-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld