Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev till gud

Tänk... om du kunde få mig att förstå
Varför detta liv jag fått
Tänk... om du kunde få mig att känna
att du ändå...
finns runt omkring mig
Så många gånger jag bett om din hjälp
Så många gånger jag önskat om vägledning
Och inga svar... jag tycker jag fått
Hur kan du då begära... att jag ska tro på dig
För jag behöver dig verkligen som vän
Jag vet att jag har fel och brister
men
har vi inte alla det
Jag kan förstå... att mina problem är ringa
Och jag förstår verkligen
att...det finns dem som behöver dig bättre
Men...
är det inte meningen att du ska finnas till för alla...

Har vi blivit för många...
Hinner du inte med
Eller har du inte orken mer...
Du kanske har tappat den du med
Kanske... har du gett upp
Det jag skulle förstå
Jag skulle dig inte alls klandra

Allt det vackra vi fått
Som vi förgör...
Vi...håller på att göra jorden till vårat helvete
Så jag... skulle verkligen förstå
om du förlorat tron... hoppet...och viljan
Så länge du kämpat...
Så nej..jag skulle dig verkligen inte dig klandra
Men ...
lilla jag... behöver dig då så mycket ändå
Så... jag behöver nog ett litet tecken ...
ett litet bara
Ge mig det... så att jag vet att du finns
någonstans... därute...




Fri vers (Prosapoesi) av Anna Nyman
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-30 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman