Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anteckning från dikeskanten; på gyllensvaans i kättilstorp


lyssna på dagens sommarpratare; natascha illum berg




femton sekunders tystnad - inte ensam, -själv

 

 

 

i dikesvattnet puffar sädesärleungarna
med vingarna - årsunga, med oskarp teckning

tittar mig orädda i ansiket - du får heta morsk
och du grim, pekar jag

 

molnen är tunna, högfotade
och guldkantade - som mormorsporslin, där de
drar genom den röktonade takluckans rektangel

 

sanden i dikeskanten är len som en strand
kvällen också, lätt och luftig

för en liten fågel -
två ringfingernagelsstora smultron
har mognat i solen på andra sidan vattnet,

minnet av smaken från djurgårdsskogen i strömsholm,
där man kunde plocka en hel liter åt gången,
bara uppe i mossan på jättestenen,

så nära och så hjärtformade och röda, som
tatueringar i näthinnans minneskartotek - men nu

törs jag inte skutta dit

 




Prosa av wayward - taiga
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-01 22:31



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Ska förresten döpa min nästa son till Morsk. Holger Morsk Teofilusson.
2010-07-02

  Per Teofilusson
tycker att det där "-inte ensam,-själv" låter som ngt min livsljugande moster skulle kunna säga. Samma moster som gärna säger: "jag tycker så mkt om barn". Förslag till titel: "15 sek"
2010-07-02

  Per Teofilusson
förstår att diktjaget inte törs. Det är då voi piru att man kan skriva så nära naturen fast man är långtradarchaffis på breda vägar med dallrande hinna. Många stopp blir det.. Förstår att diktjaget inte törs, efter att ha läst denna andtrutna. Nä, jag andas inte, ja, jag viskar. Jag viskar nu. Vilken jävla helvetes bra naturlyrik!!!
2010-07-02
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga