Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som du förstår så kommer det inte att bli någon kärlek denna sommar heller

 

Bakom Fabriker eller Vedstaplar

I.

Orden rinner över
gråblekta plankor
Kom nu och skölj ned mig
med dina näckrosvägar
MaryBell

 

II.

Barr men inte grågröna
Torra som spetsade silverspjut
Tummar avtryckta blånande
halsen är en sömnig hals
Dom var så ensamma
och inte ens barfota


III.

Det var inte eld
som vanligt
det var lufttomt
eller vanliga grillade kamben
efteråt som avslickade plastbestick

 

IV.

Parkettgolvet så halt
mellan de våta ensammas lår
hans flagiga naglar
syntes knappast längre
när de väl fastnat i hennes hornhinna
Inget torrt svajande gräs
bara ett rullande tumlande
fiskslem åt sig insektslikt mjukt 
Hala golv för vanvördigheten som gått för långt

 

V.

Blixtlåsförsedd och mockan frasar längs hålfoten
Den där uppklistrade jeanskjolen
och under som en Steinbrenner&Nyberg
pralin pistache nysmorda bröstvårtor
Hur kunde du känna dig så älskad MaryBell?


VI.

Snälla sluta besvära mig nu MaryBell.
Du luktar som andras filtar runt bensinluckor
Vad tittar du på? En katt i skafferiet är
det enda hon tycker om nu för tiden.

VII.

Du borde titta upp nu MaryBell
Pojken andas inte längre
Han räknar blåmärken
som födelsemärken

 




Fri vers av kråksånger
Läst 182 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-02 17:55



Bookmark and Share


  peter markurth
hmmm
2010-07-02
  > Nästa text
< Föregående

kråksånger