Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anteckning från.. tja, skriven i bara farten




rimmat resonemang - snusförnuftigt sidfläsk

 

 

 

 

varför sura
älta ledan
sitta här och tjura
halva dan har ju gått
är du mollstämd och blå
tvätta och kamma dig då
inte antikvara väl, alla redan

 

varför deppa
tugga på smulor
hålla i, utan att greppa
vardagens enklaste möten
bär du stoiskt ditt högmod
res dig, skölj trasan, torka ditt bord
trassel, knyt upp gamla fnulor

 

varför därför
oka av dig för sjutton
drama med kass regissör
låt ridån gå upp nu idag
är din känsla nollad och vissen
ska du häcka i skiten och pissen
fårskalligt, som ett rasrent mutton

 

varför sträva
streta med aber
chilla av, utan att kräva
törs va lite bajsnödigt viktig
allt pågår kring oss fanimej
hångarva åt ironins kolifej
plötsligt igen är det december




Bunden vers (Annat versmått) av wayward - taiga
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-06 15:48



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Ja, fram med trasan, torka ner smulorna på golvet, det är inte så noga - snart är det december! Lev nu!
2010-07-08

  Uppnerhögervänster
Upplyftande, hela dikten känns som en frisk fläkt i ett instängt dammigt rum, ett trevligt avbrott från alla skrapa-på-ytan-kärleksepos. Bra jobbat.
2010-07-08

  Daniel_78 VIP
Det är du, inte jag, som har ont i din rygg
Lasta av allt besvär, kasta in och försvinn

Nått vi alla börde göra
är att bara finnas till
Låt kompassen snurra runt
och göra lite som den vill

--
tycker om det du skriver, i bara farten
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga