Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min nakna hud, eden och födelsemärket






En viktig funktion hos yttranden
med 'språk',
är att beskriva realiteter.

Om man tillgodogjort sig ett 'språk',
äger man tillåtelse att
berätta 'hur något är'.

Men i det sambandet, (funktion och yttrande)
ryms också avgörandet av
huruvida 'yttrandet i sig' korrekt
beskriver tillvaron eller inte.

'Språk' tillåter oss att
beskriva otaliga aspekter av verklighet,
men ingen 'riktig' beskrivning
kan förhandsbestämmas.

Därför måste 'språket',
vara så pass anpassningsbart att
både sanna och falska utsagor
går att formulera.

'Sanningen i sig'
är inte inbyggd i 'språket',
eftersom den till största del är okänd.

Tillgången på negation
gör att det kommer att finnas
en sanning per falsk utsaga,

och tvärt om.




Prosa av wayward - taiga
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-09 13:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga