Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För alltid

Ögonen som flackar
från person till person
får aldrig fäste vid sitt mål,
ty målet finns inte att finna här

Men målet ligger faktskt i kistan här framför
även om det känns overkligt att hon är borta
med sina bruna ögon för alltid livlösa
Armarna som för alltid kommer vara sänkta
omottagliga för andras omfamningar
Benen som för alltid kommer vara vikta
under hennes magra, sköra kropp
Läppar som för alltid kommer vara stängda
tysta och sprukna av torrhet
Håret som för alltid kommer vara glanslöst
liggande stilla utom räckhåll för vindens pustar
Själven som för alltid kommer vara frånvarande
och nu istället har lämnat denna vackra varelse
som ett skal

Ge mig en minut till med henne
Ge denna människa en minut till att leva
Jag hann aldrig säga
hur mycket jag älskar henne.
Ge mig bara en minut till
och gör henne mottaglig för min omfamning
Låt mig borra in ansiktet
I hennes långa svarta hår igen
och dra in den välbekanta lukten av "hemma"
Låt mig känna hur hon lägger sina armar
om min midja och håller mig hårt intill sig

"And let her know, I love her so"




Fri vers av osynligbörda
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-11 03:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

osynligbörda