Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som en andy warhol-transponering





vi vill att det ska vara den första kärleken
som en saga

en början med obesvarade frågor
spänning och förväntan

en mitt som sötman
på en mogen persika

ett slut där ja betyder för evigt,
lyckan med stort L

som representeras med de sista raderna
i perfekt lagda strofer

men verkligenheten är annorlunda
och vi känner oss solkade

av att tidigare ha älskat
andra ögon

andra leenden
andra beröringar

andra ärr och skavanker
andra omgångar av närhet inpå småtimmarna.

som en andy warhol-transponering
samma sorts känslor

med en annan färg
en annan kompostition

lätt suddig i kanterna
där den föregående var skarp

vi hukar oss under känslan
av att känna kopior av något tidigare känts

vi talar om äkthet
men menar


perfekta kopior,


en transponering









Fri vers (Modernistisk dikt) av Plumflower
Läst 532 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-15 21:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Plumflower