Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- nu sticker vi, sa johnny k

 

 

 

 

 

långtradarungar, jätteute

 

förtjusningen som aldrig tar slut,
den osaliga vandrande anden i bröstkorgen

nomadens tysta sång - hemmastaddet,

vart du vill

 

inga okörda vägar hitom lämmelland
tullhandlingarna och en väder-check, nåja

en snabb ansiktsskölj

låg, tät och snårig björkskog,
knott i en förbannelse

 

gammelvägen mellan årdal och tyin
har fyrtiotvå hårnålskurvor

 

ford rimmar på fjord och väskan
är packad på en femminut




Fri vers av wayward - taiga
Läst 332 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-07-25 09:40



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Du bjuder som oftast dina alster i naturnära miljö och här målar du upp och skapar stämningen fullödig
så bildrikt och levande och i detta med blues-ig känsla som passar perfetto
kommer att tänka bobby mcgee - fast det var väl inte denna sortens resa men.. - underbart!
2010-10-07

  Fredrik Stillesjö
Älskar wayward, frammanar bilder av den skogssträcka jag färdas på. Hälsar vännen Fredrik
2010-08-05

  Anna*
Gestaltat långtradarlivet i glimtar som är sparsmakade men tydliga. Gillar speciellt:


"gammelvägen mellan årdal och tyin
har fyrtiotvå hårnålskurvor"
2010-08-02

  Göran P Rödholm
Din ord- och skaparglädje firar triumfer här. Man känner hemmastaddet i texten fast man själv inte varit där. Ett skönt luffarblås som känns.
2010-07-29

  Måna N. Berger
Frihetens sång! Okuvlig.
2010-07-26

  Nina V A
tradarlivet som i en filmatisering, korta sekvenser av rörelser importante

nomadens långa följe, ögonblick fästa som torkarbladen
över vindrutan - svepta

nu sticker vi

intuition och hårnålskurvor lästa
man vill sträcka ut


tummen
2010-07-25

    hari lee
the one and only taiga
du gör som du vill
o det blir alltid så rätt

njuter av att läsa
tar mig hem på något sätt
2010-07-25

  Ulf Lagerholm
Fläkt och schwung. Under en sedvanligt originell rubrik skickar du mig ett talande, ja filmiskt vykort. Jag tycker om den vibrerande luften mellan raderna, den liksom morseliknande, den norrländskt sparsmakade syntaxen i anrättningen.

"gammelvägen mellan årdal och tyin
har fyrtiotvå hårnålskurvor"

Ja då vinglar sig orden fram på en rutt som ter sig långväga från tex Roslagstull där jag på måndag ska dela ut brev bland diselsläpp och annat

Lyfter min hatt gör jag.
2010-07-25
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga