Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina sista fingeravtryck

Jag tänker att om jag hittar de rätta orden,
om jag skriver en vacker dikt.
Så fängslas också känslorna,
och stannar där jag befaller
bakom linjerat pappersgaller.
Men de är bara ord,
ord jag inte ens finner.
Så jag önskar mig känslor som tränger genom i 12-punktstext,
och lämnar mig med möjlighet till känslomässig återväxt.
Hon säger saker hon inte menar,
och jag menar saker jag aldrig säger.
Den skyddsmur jag aldrig byggde,
rämnar nu i sin egen icke-existens,
och jag står utelämnad som konsekvens.
Kroppslig smärta får dämpa den inre.
Fysisk träning lindrar som tonåringars rakblad,
och för en stund får jag glömma min saknad.
Jag skriker ut på motorvägen,
till stereons fördövande höjd.
Jag blundar några sekunder för länge,
i mina 130 på isande körbana,
men det är inte döden,
utan livet jag vill utmana.
Fjärilarna som pirrade i magen,
ger nu upp i kramaktiga ryck.
Orden som aldrig infann sig,
blir ändå mina sista fingeravtryck.




Fri vers av hanu
Läst 508 gånger
Publicerad 2005-11-19 15:07



Bookmark and Share


  Emma Johansson
Jag brukar inte uppskatta långa dikter för de brukar tappa sin glans ju längre ned de kommer.
Men du har fått mig att tänka om. Du visar motsatsen. Den här är verkligen strålande.

Vill bara säga, utmana det inte för hårt! (livet)
Det är nog det ända handfasta vi borde hålla fast vid.

Just känslan av att vilja ha något på papperet, få det och sen stänga inne det där. En återkommande känsla. Men här visar du motsatsen. Du skriver för att visa nu! Orden har då en helt ny innebörd.

Så fängsla orden inte. Låt dem komma till tals. För du uttrycker dem så vackert! :)
2005-11-19
  > Nästa text
< Föregående

hanu
hanu