Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiga är silver, tala är guld.

Alla så har vi en Röst
Så låt oss tala.

Låt oss alla tala för dom
vars röst är svag
Den kanske är
endast en
rynka i pannan
Men det är ändock en röst
att räkna med..
Den förmedlar..
Den säger omvärlden någonting

Tala högt
om du vill förändra..
När orden ekar inom dig.
Ord som inte hittar ut
gör ingen nytta.
Viktiga ord går förlorade.

Tala..
Ha en åsikt.
En frihet
inte alltid så självklar
någonstans i vår värld.
Folk trycks ner..
förminskas till ingenting
Dom fängslas.. Torteras
Dödas…
Det kan ha varit ord om frihet
och om demokrati…

Det som är så självklart
i den värld vi lever i just nu..
Vi får tala…
Vi får och bör stå upp för andra…
Vi bör stå upp för oss själva
Vi bör göra det..
Gör vi inte det..
Då är det likgiltighet.

Tala..
Kan du ingenting så sök svaren..
Tvekar du så ta en diskussion..
Velar du så sök mera kunskap
Har du en bestämd åsikt..
Så tala..

Att inte använda en sådan möjlighet
är slöseri med enorma resurser..
Ordens makt är ofantligt stor.

En dag kanske vi sitter där
I en tillvaro som vi inte är nöjda med.
Vi muttrar över dom andra
som talade för sin sak…
Vi muttrar över beslut
som dom andra tog
som vi tyckte var fel.

Men det kunde ha blivit en ändring
Bara du hade talat!




Prosa av Sirpa .H
Läst 424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-12 21:34



Bookmark and Share


  stella
Somliga är rädda för kvinnor som vågar tala. De kastar med glädje första stenen...
2010-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Man får tacka för komplimangen.
Typiskt kommunistiskt sätt att hantera oliktänkande.
2010-08-12

  Mats Henricson
Fina ord, Sirpa, tyvärr finns det människor (även här på poeter) som dömer folk när de vågar uttrycka sina åsikter alltför ärligt , tro mej ,jag vet , tillhör själv "de dömdas" skara , eftersom jag kör med raka rör !
Men det gör inte mej något, jag är van (har fajtats för det jag tror på i snart 40 år !) , dock kan det vara värre för en ung människa som är lite osäker. Därför AVSKYR jag de här "Domarna" som härjar här . Om du studerar bidragen här så lär du ,snart, upptäcka vilka jag pratar om, de är en handfull men de är riktiga giftormar !
2010-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Kampen går vidare. Kampen för frihet.
2010-08-12

  Sirpa .H
Jisses!

Jag talar allmänt.. Inte om dig utan om min text.
2010-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Och du tar dig friheten att beordra mig?
Vi har yttrandefrihet i Sverige.
Alltså gnäller jag så mycket jag vill och tar inga order av dig.
2010-08-12

  Sirpa .H
Ja då ska man inte gnälla heller =)

Många vågar inte tala
av rädsla för att bli förlöjligade..
Inte tagna på allvar..
Fast dom vill förändra..

Vill man inte så kan man lika gärna knipa
Den friheten har vi...
2010-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Att bli tvingad att tala är inte frihet.
2010-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Sirpa .H
Sirpa .H