Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att få en vinge är att lätta

 

 

 

bog skalv - språng stillat - i sig - i sanning

outsagt, och sotad var marken kring de släckta lägereldarna
inget skulle förtäljas

om zigenarens koffert slås en livrem
guldringens rundel är tryckt

ännu ett uppbrott
kittlarna - skramlande som klockor, utan kläppar,
gjutsvart dammig sammet i kjoltyg

geronimo, silvestre, shalallah, jaïpur

nysnutna inför avresan åthötta med hurringar upp på vagnen
mot varandras violetta blickar väger horisonten just ingenting

snögässen forscerar massiv i bessarabien - inget är så vitt,
så tyst
rusar inget i venerna - så som förvissningen, i hästens öga




Fri vers av wayward - taiga
Läst 299 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-16 20:01



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
en vetgirig fråga väcker denna: hur länge har romer funnits i Nordamerika? Det är Herzogs klaustrofobiska Kasperhauser i sin murrighet (men samtidigt dess tematiska motsats, i princip) och det är Sista äventyret (eller första), grymt mellan raderna, som naturen, som att flytta hemifrån. Hört denna förr, som en låt av Neil Young (Cinnamon girl).
2010-08-17

  Fredrik P. VIP
filmiskt dramatisk scen inleder
innan
/snögässen forscerar massiv i bessarabien.../
skön resepoesi!
2010-08-16

  Tobias Hedlund
aj

Train la vie, Underground...

sista raden gillas :)
2010-08-16
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga