Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storforsen i Pite älv

Över klippornas rygg
en vattenorkan
en dårfull
rasande
massa!

Hotfulla dån
genom sekler
och skog

över jordens
granit

så blänkande
svart
så rasande
vit!

En urgammal sång
om styrka och
makt om
storhet
i tron;

från rymd till jord en
himmelsk musik
blev oss
given.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-27 18:57



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa visst är den mäktig! Du ger en vacker bild över forsen!
2010-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld