Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barn till låns 13

Min kropp är uppdelad i två läger
Och allt...
är bara så jobbigt i mitt inre
När dom inte kan sammarbeta alls
Det slits och dras i mig
Olika viljor
Olika tankar
Min hjärna har redan börjat vänja sig vid frihetan
Friheten som jag inte ville ha om jag fått välja
Friheten jag inte haft på så länge
Saknaden efter den som jag inte gett tillåtelse att känna vid alls
Inte velat
Men...mitt hjärta vill inte veta av det
Vad är friheten värd..
När priset är att förlora någon...
Saknaden är för stor
Och sorgen
Vem ska vinna den kampen...
Måste det handla om att vinna...eller att förlora
Är jag inte värd friheten...
Eller ska jag bara gå här och vänta
Vänta på att någon kanske kommer tillbaks
För...det kan ju hända
Hur lång tid ska det gå
Innan jag vet

Ååå
Måste dom slåss om min makt om mig
Kan dom bara inte bara sammarbeta...
Och...få mig att må bra
Låta saknaden inte göra så ont
Låta sorgen blekna
Så jag kan börja leva igen
Så jag kan börja njuta av min frihet
Inte... är jag en sämre människa för det
Eller...är jag
Något får mig att känna så
Vadå...
Och varför då
Vad är priset värt...
Jag vill inte ha dåligt samvete för något jag inte valt själv
Någon...har ju bestämt det här
För inte är det jag
Vad är det någon vet
Som inte jag vet
Vad är det någon försöker säga mig... som jag inte hör
Snälla någon
Jag vill bara gå vidare med mitt liv
Låt mig gå vidare
Annars...
Annars orkar jag inte...så länge mer...




Fri vers (Prosapoesi) av Anna Nyman
Läst 740 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-29 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman