Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anteckning hemifrån; under bergets fot




kom september, till tiomilaskogen

 

 

 

 

solen kringlar, fingrarna

tvättar håret, ljummenbaljan och
bastulavens kiknande kvistöga

skrattrynkar

friskluften, nyklippta rastinringningar,
hemmålade postlådsrader, ljusröda mognande

äppelpäppel, i hagen vispas
det med hästsvansarna, allt är en efterlängtad inköpslista

multenlöv i lager på lager
tagetesens och rosmarinens ‘sträck på sig’,

humlornas flygvingar mattas
och de kollisionskursar

med min ljusgula frotté-spegelbild i
vidöppna balkongdörren




Fri vers av wayward - taiga
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-01 12:04



Bookmark and Share


  Regn & Grus
Rotar mig i septemberbilderna, frisk luft andas mig genom hela
synintaget. Som alltid från dig;

Underbart återgivet!
2010-09-01

  Fredrik Stillesjö
Hej Wayward!

Känner mig mycket välkommen och hemma i detta språk som bara är ditt! Hälsar vännen Fredrik PS Hälsa Lemmy! DS
2010-09-01

  poetlinan
Vackert, och mycket fina ordval :)
2010-09-01
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga