Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarttjärn



Mjuka nattsteg över barr och kvistar

ibland knotiga rötter som löper kors och tvärs.


Mina fotsulor sjunker bland döda löv

i mossan ned mot underjord.


Ur svart vatten hörs ett sorl av gömda röster

viskningar och mjuka skratt.


Bottenlös längtan vid branta stigens slut

glimmar till i månens ljus.


Sländor stannar sin färd i luften

låter sig vaggas i din skönhet in.


Näckrosor utan rötter eller fästen vilar där

trygga i din famn av dy.


På ytan syns cirklar spridas

de lockar och vill dra mig ned.


Jag faller framåt på knä

vid svarta tjärnens rand.


Från andra sidan spegeln

manar en stilla förväntan.


Ytspänningen löser upp bilden av mitt ansikte

när jag sakta försvinner till din värld.










Fri vers av Katinka VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-09-03 17:56



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Dykcert? :)
2013-01-20

  Jordgubbsodlare
Stillsamt dramatisk som en målning av John Bauer
2013-01-20

  aol
underbart skriftat,
2010-09-25

  Drömfångare
Försvinna in i vattenytans svarta skimmer... det låter inte så dumt. Åtminstone inte efter att ha läst den här vackra dikten.
2010-09-04

  Nina Nightwish
Underbar.. Suckar av längtan att få finnas i din text, få uppleva orden i verkligheten..
2010-09-03

  Johan Bergstjärna VIP
Vacker naturdikt ... Slutet tolkar jag som suicid, men kanske har fel, skön läsning iaf
2010-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP