Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I den cirkus som pågår just nu och så har gjort under året, känner jag mig helt 'fucked up'.


Tankar kring valet




Jag tycker egentligen det är löjligt att rösta för att få fram en regering som är antingen blå eller röd.
Det är alldeles för lika som det är nu, mellan de löften som regnar i debatten.
Alla försöker bjuda över varandra med kortsiktiga löften istället för att komma med mer trovärdiga förslag att arbeta för på sikt.

Det skulle vara bättre att rösta på vilka som skulle ingå i en samarbetsregering över partigränserna och låta alla partier som får röster få platser i riksdagen, som idag.
Den som fick flest personröster skulle bli ledare för hela riksdagen, det vill säga statsminister.
Resten av ministerposterna skulle fördelas mellan de partier som får flest röster. Det skulle gå att få fram regler för detta och sedan följa dessa regler.

Istället för ett visst block skall få makten att regera och göra verklighet av sina löften så skulle varje parti som ingår i regeringen ha löften att slåss för att de skall gå igenom.
Som det är idag finns det goda och mindre goda förslag från samtliga partier och istället för att behöva välja mellan pest och kolera så skulle man samarbeta för att hela tiden göra det bästa av situationen.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 239 gånger
Publicerad 2010-09-10 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP