Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man vet liksom inte riktigt jämt.

Det var 1998. Jag och gänget stod ute på skolgården och tjyvrökte. Ja, inte mitt på skolgården förståss. Vi hade vårat lilla gömställe. Else fick inte vara med. Hon var liksom med i gänget men man pallade liksom inte alltid med henne.
"Vadå, du tar ju inte halsbloss?" sa Carro och sneglade på mig.
"Vadå, käften det gör jag ju visst" svarade jag med min stöddigaste attityd.
1998. Det var på den tiden vi gick i åttan, hade tights och buffalo skor på oss. Som om det inte existerade något annat. Vi gick på hemmafester hos de coolaste killarna och tjejerna i nian. Vi drack häxblandning och åkte på killarnas mopeder. Vi hade sex fast vi egentligen inte alls fick det. Men inte fan brydde vi oss om det.
Else var inte med förstås. Hon satt hemma och åt chips och tittade på Bingo lotto. Vi brukade skoja om att Loket var hennes idol. Och att hon så gärna ville pussas med honom (och kanske lite till).. då skrattade vi så vi kiknade.
Ändå var hon våran vän, ibland.
Min första pojkvän hette Joakim. Han gick i 9b och hade blondt stripigt hår. Med massa vax i. Han var den finaste jag någonsin sett. Inte riktigt lika fin som Nick i Backstreet boys, men inte långt ifrån. Det var han som fick mig att prova på häxblandning. Det var det äckligaste jag någonsin smakat men jag kunde ju inte säga nej. Jag kunde ju inte vara töntig framför Joakim! Jag drack, flera klunkar och sen spydde jag som en gris på Krilles toa golv (Krille var han som hade festen).. men det gjorde ingenting. Joakim skjutsade hem mig på hans moppe i vinternatten. Jag kom hem och somnade med kläderna på i min säng.
Dagen efter frågade jag chans på honom och han sa ja. Jag vet liksom inte hur jag vågade jag bara gjorde det.
Alla i gänget tyckte jag var så modig. Och jag blev genast den coolaste.
Men idag, sisådär 20 år senare, så kan jag inte sluta tänka på hur det har gått för de andra.
Jag har ju kontakt med några, tex Carro, Jonna och Malin. Men undra hur Else mår?
Ibland kan jag inte sluta att tänka på henne när jag ligger i min säng och ska sova.
Vad gör hon? och framförallt.. mår hon bra?




Fri vers av MaisonDeLaMort
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-14 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MaisonDeLaMort
MaisonDeLaMort