Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TOTALRÖSTVÄGRARE

där finns de blå

som vill slå

mot de små

(v) är ej vän

utav valfriheten

ändan den har man

ju alltid där bak

allt störtar samman

med dån och med brak

 

jag tror på

fosterländsk folkgemenskap

som suddar ut

alla klyftor och gap

jag tror på

Gudsrikets rättfärdighet

syskongemenskapens

medmänsklighet

 

Guds Rike är inte av

denna värld

det bygger inte på

hot eller svärd

den apostoliska kampen

förs blott

med alla andliga

vapen vi fått

 

 

LARZ GUSTAFSSON   19/9 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-19 19:56



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
(förlåt, poetiskt ska det stå).
2010-09-19

  Jack E. Gladh VIP
Skickligt diktat. Du och jag har skilda uppfattningar i mycket, men det hör inte hit. Stilistiskt poetist är det här mycket bra gjort.
2010-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP