Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PAPPAGOJA

pappa lärde mig ett ord

vid frukostbordet i dag

"främlingsfientlig", sa han

så det säger också jag

pappas papegoja

rapar upp allt pappa sagt

som att vi lever farligt

om åkesson får nån makt

 

fast pappa pratar goja

så har pappa alltid rätt

gör man som han säger

blir livet väldigt lätt

skönt att slippa tänka

för det gör min far åt mig

pappas papegoja

är en rik och lycklig tjej

 

"tidningar och tv"

säger pappa

"det är bra

där får folket lära sig

hur alltihop ska va

står det i expressen

måste det ju vara sant

och med aktuellt på tv

är det likadant"

 

 

men hur ska det gå när

pappa inte finns där mer?

vem sk då förklara

allt som händer och som sker?

tolkningsföreträdet

har ju pappa alltid haft

tänk vad jag ska sakna

hans förmåga och hans kraft

 

 

LARZ GUSTAFSSON   20/9 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 500 gånger
Publicerad 2010-09-20 18:18



Bookmark and Share


  mare VIP
Applåder !!
2010-09-21

  anits VIP
Vackra rader
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP