Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild


En höst inte lik någon annan


Älgjakt...den som min man verkligen såg framemot och brann för varje höst...Aldrig kunde jag trott att förra årets älgjakt skulle bli hans sista! Vi beställde nya jaktkläder till honom i oktober...men de satt inte bra tyckte han och menade "jag har ju tid på mig att fixa nya, ett år kvar till nästa höst"...

De är få i jaktlaget, runt 6 karlar, så det har blivit massor med kött i frysen till varje vinter. Jag har fortfarande kvar några bitar sedan förra hösten. På plastpåsarna finns min mans mycket speciella & säregna handstil...jag är på nåt vis så rädd om de sista köttbitarna...men gjorde nyligen en smarrig gryta. Dock är mina kötträtter inte alls i samma klass som min avlidne mans - han var en mästerkock!

Hans bror och broderns ena son ingår i jaktlaget och för dem har det varit en tuff match att planera inför årets älgjakt. De och min man stod varandra så jättenära!

Saknaden gräver enormt inuti denna första höst utan honom. Vi är många som saknar honom - jag, alla våra barn med partners, barnbarnet, syskon med familjer, vänner, partikamrater...

Förarbetet inför årets val till Riksdagen var på gång innan han avled, han var en klippa för partiet & hos de kompisarna har det skapats ett stort tomrum. Vad jag önskar han fått vara med om allt!! Jakten, valet, umgänget med mig & våra underbara barn, stugusommaren...allt, allt. Tårar faller & jag kan bara konstatera - efter drygt 9 månader är saknaden och tomheten inte ett dugg lättare - den har bara ökat!







Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 273 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-21 09:04



Bookmark and Share


  walborg
Stor varm kram till Dig vännen.
2010-09-22

  erkki
Det är intressant att ta del av dina tankar. Man känner både värmen och saknaden. Jag tror att en text som denna är en viktig del i sorgearbetet.
2010-09-21

  Line W
Varma ömma kramar till dig vännen!
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen