Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Guds Ord: "Gud skapde människan till sin avbild, till man och kvinna skapade han dem"


Apan är inte Människans närmaste släkting

det är Gud

som är

det.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-29 12:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Dessutom står det att Gud skapade mannen till Sin avbild och kvinnan till mannens avbild.
2010-09-29

  Larz Gustafsson VIP
Gud skapade människan till Sin avbild.
Jag ser Honom som Fadern, eftersom det är vad Hans Ord säger att Han är.
Feministteologin sopar jag golvet med och kräks på.
2010-09-29

    Sven-Erik Sköld
Vind, Han är varken det ena eller det andra: Han är Gud, står det i Guds Ord. Och efter döden - i den eviga världen - blir inte Du heller det ena eller det andra, enligt JESUS. Men däremot kan Du vara Guds avbild också där. Tack för kommentaren! Mvh S-E
2010-09-29

    Sven-Erik Sköld
Lycksele, Människans logik/förstånd säger henne, att hundkojan är konstruerad i någons tanke och tillverkad av någons händer; använd semma logik/förstånd när det gäller skapelsen, så kommer Du långt på väg till Gud:

"Vad man kan känna om Gud är nämligen uppenbarat bland dem; Gud har uppenbarat det för dem. Ty hans osynliga väsen, hans eviga makt och gudsomhärlighet har ända från världens skapelse varit synliga, I DET ATT DE KAN FÖRSTÅS GENOM HANS VERK. Så är de då utan ursäkt".

Hur kan det stå så, att vi är utan ursäkt? Därför att Gud gett oss förståndet och Han vet vad som kan krävas av det, såvida inte vårt högmod sätter hinder.

Gud och Hans skapelse är värd samma seriösa behandling och förståndsmässiga bedömning som hundkojbyggaren och hans hundkoja är.

Ha en bra dag, i Lycksele eller någon annan stans!
Och tack för Din kommentar!

S-E
2010-09-29

  Vind
Apropå din ingress "Guds Ord: "Gud skapde människan till sin avbild, till man och kvinna skapade han dem""

Om så är, måste guden vara hermafrodit, eftersom han ju både är man och kvinna.
2010-09-29

  lycksele
Det kan du ha rätt i. Vår närmaste släkting är Guds-bilden.
Men jag anser att det är närmast ofrånkomligt att det är människan som skapar bilder av gudar.
Att nån säger att den där Guden vi skapat är vårt ursprung lär inte ändra på sakernas tillstånd. Att människokulturer skapar väsen att tro på. Det ligger i människans natur. Ett behov av att fixa vår egen otillräcklighet och vår dödliga kropp.
Halmstrå är väl att ta i. Men ett hjälpmedel. Det är vad religionen och gudsdyrkan är.

mvh lycksele
2010-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld