Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska väva nya illusioner

Jag ska gå med morgondimman
till apelsinskogen
och jag ska smeka ditt ansikte med dess doft.

Jag kommer att sova med ditt minne
och jag ska lära dig leva med ömhet
under det milda ljuset av en stjärna
som lyser på din väg i världen.

Vi ska dansa till musiken av duvor
och i deras melodi kommer jag att känna
det som jag inte kan säga med ord.

Och när jag tittar mot universum
ser jag mitt öde skrivet
och det är som ljusa briljanter
som lyser genom mitt fönster
och det är vårt löfte.

Jag kommer att resa med min fantasi
till en lycklig plats
som inte är härifrån
för att stoppa upp nuet
och min framtid utan dig.

Jag ska gå genom gryningen
för att besöka min ungdomstid
i skymningen av en varm höst.

Jag kommer att gå
och jag ska väva nya illusioner
som bara syns i mina drömmar.



Av Candida Pedersen
Dikten finns med i min bok " Omfamna kärleken i tystnad"




Fri vers av Candida Pedersen
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-30 09:37



Bookmark and Share


  mare VIP
Ljuvligt skriven..
2011-02-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbar dikt, som bara sprudlar värme och hopp. Strålande vackert!!/B
2010-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Candida Pedersen