Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsekvenserna av hjärtslag

Det är så

Du föds

Du lär dig tala,
skrika, äta och gå
och en massa andra saker
som innebär oljud

Du kommer i trotsåldern
och begär all uppmärksamhet

Du blir sex år
och blir helt omöjlig
(det krävs stor viljeansträngning
för att behålla sexåringar)

Du växer upp (lite i alla fall)
och kommer i puberteteten
blir deprimerad, finnig
och allmänt irriterande

Sedan blir du (förhoppningsvis)
mer mogen för varje år
som går
och blir gammal och vuxen och tråkig

På vägen börjar du veta bättre
än precis alla andra

Du förstör ett par liv
talar illa (annat ord för snacka skit)
om dina väninnor

Skaffar man och blir otrogen
(det har du visserligen varit innan,
men det känns bättre att ha en man
som man kan skylla på)

Och efter en massa
andra hemskheter
så dör du
efter att ha förpestat världen
lite grann

(Berätta inte för era föräldrar
att det var jag som avslöjade )

Och allt är konsekvenser
av hjärtslag




Fri vers av A-M
Läst 409 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-07-08 21:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A-M
A-M

Mina favoriter
Viska
Metamorfos