Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjön

En poet är en föreställning. Hon existerar inte utan en sinnlig förståelse. Utan språkets viskande ord i örat kan hon inte lära sig att greppa pennan. Om orden inte kommer lika lätt som löv på träd, behöver den inte komma alls. Man kan räkna bokstäver på en kvinnas ögonfransar men att rycka av dem för att bilda bilda ord kan bara orsaka smärta och en osmickrande skönhet.

Poängen med att dyka ner i en sjö är inte för att genast simma i land utan att vara i sjön. Att njuta av vattnets förnimmelse. Man tyder inte sjön utan det är en upplevelse bortom tanken.

Poesi lugnar själen och uppmuntrar den att omfamna mysteriet.




Fri vers av J.P
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-10 01:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

J.P

Senast publicerade
Nyanser av vin
Sjön
* Se alla